En ny vecka :)

Hej igen!

Det har inte hänt så mycket sen vi skrev förra inlägget, vi har ju bara gått en vecka.

I torsdags på idrottslektionen tvingade Dana oss att gå till björnön och tillbaka, vilket var ganska jobbigt tyckte vi! Vi hade tyckt att det var bättre att rida dit, men det är ju meningen att vi ska röra på oss.
Vi hade våran första "riktiga" lektion i samhällskunskap förra veckan också, vi fick kolla på en film från 1948 och sen leka en lek igen. Den leken handlade om åsikter, när Stina sa ett påstående som vi höll med om, så bytte vi stol med varandra. Sen fick vi berätta varför vi tyckte just så.

Imorgon har vi ridning och stalltjänst igen, vi ska försöka att ta lite bilder då, så vi kan lägga upp dom här i bloggen. Ridningen ser vi fram emot, vi ska rida dressyr för Karin. 

Imorgon har vi även vår första biologilektion med Marita. Vi har ingen aning om vad vi ska göra, men det får vi se då.

Eftersom det är måndag idag så är vi lite trötta och sega efter helgen, men vi kommer nog snabbt in i rutinerna igen.

Den här veckan ska bli rolig eftersom vi ska rida för Sussie på onsdag. Vi tror att vi bara ska ha markarbete.

Kram Carro, Mickaela och Hanna.


Skola & Hästar

Tju-lu-lu-lu!! :D


Då har man tagit ännu ett kliv uppåt från lågstadiet till gymnasiet!

Nu har vi börjat första året på västerås ridgymnasium med en helt ny klass. Det är väldigt annorlunda från högstadiet. Till skillnad från tidigare har vi "häst på schemat", vi kommer få lära oss till en början grund i skötsel och ridning av Karin. Vi har haft vårat första ridpass denna vecka. Det var roligt att få rida några nya hästar :) En sak till som skiljer sig från tidigare är hästlukten när man kommer ut från lektionssalarna och alla hundarna som springen lösa på stallområdet.

Ny miljö men betydligt mycket bättre än innan !

Det var allt från oss (Köpings tjejerna! Linnea Ö, Matilda K & Ellinor)

Ciao ! 



Bild kommer sen när datorn vill som vi vill !

hejsansvejsan.

hej , jag tycker hamre värkar vara helt okej har inegn att skriva inlägg men så det vart ett eget ja lever ochså .bara så ni vet :)

 ///  robbiN


Skolstart!

Heeej-hååå!! :D

Första dagen
var det upprop och genomgång för utbildningen. vi gick igenom stallarna, och skollokalerna :)
vi hälsade på lärarna och våra nya klasskamrater. Vi gick från 11.00-14.00. Vi tycker att de kändes jättebra alla var jättetrevliga och det verkar vara en himla skillnad mot högstadieskolorna.

Andra dagen börja vi i stallet kl 8.00 och vi började gå igenom regler i stellet och presentation av hästar ;Psen tog vi ut alla privathästarna, mockade samt fixade foder åt gymnasiehästarna. Sedan delade Karin ut hästar åt alla elever men dom räckte inte åt Elina, Sofia och Robin. :O så efter halva lektionen så fick dom peka ut vilka hästar dom ville rida.
As kul :)  Elina Red Svante Sofia red Sonja och Ida red Leila :) sen fick vi ha lunch rätt länge efter det hade vi svenska/engelska med Stina, vi fick några raster sen slutade vi kl 15.00.

Tredje dagen Den började med en lång sovmorgon o vi började kl 12.15 med matte till 14.00 efter det så slutade vi efter en "jättelång dag!" 

Fjärde dagen  började vi kl 9.00 med datorkunskap tills 11.00 med 20 minuters rast. Efter det hade vi lunch och nu sitter vi här på svenskan och bloggar! :)


Skrivet av: Elina, Sofia, Ida. The best one!


Första veckan!

I Måndags morgon möttes vi utanför Röda huset för en samling. Då fick vi lära känna alla lärare, och dom presenterade sig för oss & berättade om sig själva. Sen visade dom oss runt på gården och hur det såg ut och vart allting låg så vi skulle hitta där.
I förrgår fick halva klassen lära sig hur det går till i stallet och rida lite gran, medans den andra halvan hade sovmorgon. Senare på eftermiddagen hade vi en lektion.
I går så fick andra gruppen rida och lära sig om stallet, och den andra hade sovmorgon, det blev alltså omvänt. Det var en rolig dag förutom att det spö regnade.
Idag började vi klockan 9 med en data lektion med en lärare som heter Dana. Vi gjorde inte så mycket, vi gick mest igenom olika saker och sånt pga att vissa inte kunde logga in på datorerna. Sen hade vi lunch och en rast. Och nu sitter vi och skriver i våran nya blogg, vi har samhällskunskap med Stina. Senare så ska vi möta Dana utanför Röda huset och ha en idrotts lektion med honom, fast vi ska inte göra så mycket den här gången eftersom vi nyss har börjat här. Sen klockan 16.30 slutar vi för idag!
/ Ninni, Malin, Cecilia & Amanda


Våran första vecka :)

Hallå!

När vi sökte till Västerås Ridgymnasium så hoppades vi på att få börja på en skola som kombinerar både studier med det som vi gillar mest, ridning och hästar, eftersom vi då känner oss mer motiverade att plugga. Efter den här veckan känns det som att våra krav har uppfyllts väldigt bra.

Veckan började med upprop och vi fick träffa alla i klassen och alla lärare. Vi fick presentera oss själva och sen leka namnlekar för att vi skulle lära oss varandras namn. Det var svårare än vi trodde, speciellt att försöka se skillnad på tvillingarna, dom är nästan identiska! ^^
Men det lär vi oss nog med tiden, när vi känner varandra bättre.

I tisdags och onsdags började dagarna med stalltjänst i stallet med Karin.
Karin presenterade alla gymnasiehästar för oss och berättade lite allmänna regler som gäller när vi hanterar hästar och befinner oss i stallet. Alla gymnasiehästar verkar trevliga, ingen är den andra lik. Snälla, busiga, unga och äldre hästar som vi kommer att få prova på. Vi kommer även att rida ridskolehästarna då gymnasiehästarna inte räcker till.

Lektionen blev inte så lång, men det var kul att få prova på nya hästar!
Vi ser fram emot nästa ridlektion.

Kram Carro, Mickaela och Hanna.


första dagarna ! : )

tjaba !
Första dagarna har varit väldigt lungna och vi har mest bekantat oss med varandra, och hästarna ;)
Vi hade våran första ridlektion igår, och det gick bra, även fast några hästar var lite vilda , haha !
Blev inte speciellt mycket ridning för vi var lite sega i stallet. Det regnade som bara den, så vi fick springa fram och tillbaka från hagen.
För övrigt så tycker vi att maten här är mycket god och det är stora portioner + att vi får beställa den mat vi vill typ, det är helt kung !
Vi tycker om alla treorna och speciellt jessica som springer runt och frågar vad alla heter 24/7.
Det gillar vi ( y )


här har vi gymnasiehästen Nisse & Nadja !

/ Matilda S, Millan, Nadja & Katta

RSS 2.0